Koirakoulussamme opetellaan kouluttamaan koiria positiivisesti palkitsevalla koulutuksella. Tämä tarkoittaa, että kun koira tekee ohjaajan haluaman toiminnon oikein se saa ohjaajaltaan palkan tehdystä työstä.  Koiran ohjaajan antama palkka tuottaa koiran aivoissa mielihyvän tunnetta, domamiinia. Tämä vie teitä kohti yhteistä hyvinvointia. Hyvinvoinnista huolehtiminen ihmisten ja eläinten on tärkeä tavoite meille kaikille.

Jokaisen oma koira määrittelee palkanlaadun. Samalla tavalla kuin meissä ihmisissäkin, toinen tykkää pinaattiletuista kun taas toinen ottaa mieluummin jauhelihakeittoa. Jokainen koira on yksilö, ja meidän tehtävä on etsiä sellainen vahviste jonka vuoksi se meidän oma koira tekee töitä kanssamme.

Positiivisuuden kautta saadaan paljon hyvää aikaan koirankoulutuksessa.  Tervetuloa mukaan joukkoomme oppimaan koirankoulutuksesta ja luomaan hyvää yhteisen elämän pohjaa <3 kohti hyvinvointia.

Ryhmäkoulutus harjoitukset etenevät ryhmä agendan mukaisesti. Mikäli sinulla on jokin haaste arjessa, johon haluat apua. Suosittelemme sinulla kokonaisvaltaista henkilökohtaista käytösneuvontaa ryhmäkoulutuksen sijasta.

Molemmat koulutusohjaajat ovat käyneet koulutuksen ja  allekirjoittaneet vuonna 2022 Suomen Palveluskoiraliiton Eettisen koirankouluttamisen koulutusohjelman. Sitoumus on luettavissa täällä. 
Vuonna 2024 Rallyhaukut on liittynyt Suomen eläintenkouluttajat ry jäseneksi ja hyväksynyt yhdistyksen eettiset säännöt, jotka ovat luettavissa täältä.

Henkilökunta
Juha Tervo ja Mira Elfving