Yleinen

Look At That (L.A.T)

Look At That (L.A.T) menetelmä perustuu Yhdysvaltalaisen Leslie McDevittin kehittämä menetelmä, jossa koiraa siedätetään ympäristön tuomiiin häiriöihin. Yksinkertaisuudessaan koiraa palkataan oikeasta tunnetilasta, kun se katsoo häiriön aiheuttajaa. 

Tässä menetelmässä opit seuraamaan omaa koiraasi ja tulkitsemaan koiran tuottamia eleitä. Pienetkin eleet merkitsevät, korvan kääntäminen voi olla koiran merkitsemisen tapa. Oikean tunnetilan voit merkitä joko naksuttimella tai palkkasanalla, jonka jälkeen koira palkitaan. 

Kun harjoitusta toistaa riittävän monta kertaa, koira oppii ennakoimaan. Tämä tarkoittaa sitä, että koira kääntyy häiriön nähdessään ohjaajan suuntaan palkkion toivossa. Tunnetila on muuttunut.

Tutustumme LAT tekniikkaan mm. ohituskursseilla.

author-sign

Tämä voisi myös kiinnostaa sinua

Suositus